Archívumom

Friss topikok

  • 178257: Nem vagyunk ám elveszve, csak a freeblog nem működik, így nem tudok bejegyzéseket írni sajnos :( R... (2013.04.04. 08:50) Elmúlt :)
  • Szandra: Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de annyit betegeskedtünk mostanában... na nem is részletez... (2013.03.19. 17:32) Fogas kérdés
  • Etti: Társaság?! Nem is értem, mire gondolsz! ;) (2013.03.19. 14:18) Szép sorban
  • Etti: Á, szerintem van belső vízmértékük... a vízszintest náluk jobban senki se méri ki! :D (2013.03.19. 14:16) Szenzor
  • kislucuska: A szociális mosoly tényleg nem jelent semmit, itt megint nagyon nagy szórás lehet attól, amit a na... (2013.03.06. 16:24) Kétségek, félelmek, aggodalmak

Orvososdi

2012.09.21. 12:21 kishangleany

Szerdán a nődoki ismét megnyugtató dolgokat mondott Picúrról is és rólam is.

Szerdán a nődoki ismét megnyugtató dolgokat mondott Picúrról is és rólam is.

Nálam a külső méhszáj továbbra is tökéletesen zárt, méhnyak megtartott, csak a sok keményedés miatt kell ezek után is inkább pihenőre fognom magam, mintsem tenni-venni.

A kisfiam meg igazi vasgyúró, a haskörfogata alapján 2 héttel tűnik idősebbnek a koránál, de az orvos szerint nem aggódunk ezen, hiszen a cukrom rendben van, a diéta mellett jók az értékeim, így biztos nem emiatt növekszik ennyire a baba. Súlyát tekintve a vizsgálat alapján most kb 1 kg, a hosszát nem tudtam meg, viszont azt igen, amit hétfőn szerintem éreztem is, hogy megfordult a hasamban :) Popsival felfelé van már, és így rúgkapál szépen, erőteljesen :)

3 hét múlva kérte a doki, hogy menjek el a 30 hetes UH-ra, már be is jelentkeztem: október 10. (szerda), 9 óra.

Ezen kívül egy valami van, amit gyakorlatilag a kezdetek óta szeretett volna, ha túlesünk rajta: a hematológus. Eleinte az ÁEK-ba próbált küldeni, de ott nem voltam igényjogosult, jól el is hajtottak többször is. Most aztán javasolt egy magándokit. Az első trimeszterben az előző baba miatt akarta, hogy lásson egy hematológus, most meg azért, mert minden egyes véreredményemnél a vérlemezkéim száma alacsonyabb, mint az alsó határérték (110 a normál 150-400-hoz képest). Én mondtam neki, hogy ez "csak" az epilepsziára szedett gyógyszer mellékhatása, a neurológusom is igazolja ezt, de a nődoki mégis ragaszkodott hozzá, hogy nézzük meg, hogy biztos, hogy más nincs a háttérben. Egyébként nem bánom, hogy ilyen alapos akar lenni, ez azért megnyugtató is egyben.

Ezért aztán a tegnap délelőttöm a hematológussal telt el, dr. Hamar Sándor vizsgált meg a MediMOM Központban. Az alaposság róla is elmondható, kb 1 teljes órát foglalkozott csak velem, és az is látszott, hogy érti a dolgát. A végeredményt tekintve szerencsére itt is elmondható, hogy minden rendben, tényleg csak az antiepileptikum dolgozik a szervezetemben a vérlemezkékkel kapcsolatosan. Ami még érdekességként kiderült, hogy a sok folsav, amit még mindig szedek és a magnézium mellé adott B6 vitamin tudják növelni a baba méreteit, szóval valószínűleg ezek miatt lehet Picúrom nagyobb, mint a "nagykönyvben előírtak".

Szólj hozzá!

Címkék: 27hetes

A bejegyzés trackback címe:

https://sziszamisza.blog.hu/api/trackback/id/tr185788031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása