Archívumom

Friss topikok

  • 178257: Nem vagyunk ám elveszve, csak a freeblog nem működik, így nem tudok bejegyzéseket írni sajnos :( R... (2013.04.04. 08:50) Elmúlt :)
  • Szandra: Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de annyit betegeskedtünk mostanában... na nem is részletez... (2013.03.19. 17:32) Fogas kérdés
  • Etti: Társaság?! Nem is értem, mire gondolsz! ;) (2013.03.19. 14:18) Szép sorban
  • Etti: Á, szerintem van belső vízmértékük... a vízszintest náluk jobban senki se méri ki! :D (2013.03.19. 14:16) Szenzor
  • kislucuska: A szociális mosoly tényleg nem jelent semmit, itt megint nagyon nagy szórás lehet attól, amit a na... (2013.03.06. 16:24) Kétségek, félelmek, aggodalmak

Magzati szív UH

2012.08.03. 13:35 kishangleany

Elmaradtam a beszámolóval, pedig már egy hete túl vagyunk ezen a vizsgálaton.

Dr. Hajdú Júlia specialista nézte meg alaposan Picúr szívét, és nagy örömünkre ott is minden a legnagyobb rendben van, úgy, ahogy lennie kell. Mindemellett a doktornő egy tündér, és nagyon érti a dolgát. Nem csak orvosilag, hanem emberileg is.

A vizsgálat ugyanis azzal kezdődik, hogy megkeresi a baba szívét, de mivel a baba mocorog néha, ez nem is olyan könnyű feladat, de főleg nem pillanatok kérdése. De ez idő alatt is törődik a doktornő azzal, hogy a kismama ne aggódjon az ő szótlanságán, ezért kedélyesen elbeszélget Veled, és azt is elmondja, hogy miért nem a babáról van szó egyelőre. Tőlem konkrétan azt kérdezte mosolyogva, hogy megbeszéltem-e a gyerkőccel, hogy most mi fog történni, hova jöttünk stb. Mondtam, hogy igen, és, hogy kértem is őt, hogy tessen szépen megmutatni magát, ahol kell. Erre még mindig mosolyogva válaszolt, hogy "kedves kismama, tessék beletörődni, hogy a fia nem fog mindig hallgatni magára, most sem teszi, cserébe viszont nézhetjük, ahogy virgonckodik" :) Aztán pár perc után Picúr mégis elcsendesedett, és akkor elkezdődött az alapos vizsgálat. A doktornő végig mindent mondott, hogy épp mit keres, mit lát, tényleg mindent! És ráadásul nem szakkifejezésekkel dobálózott, hanem érthetően és szemléletesen magyarázta el a dolgokat, úgy, hogy egy laikus is könnyedén megértse. Nagyon hálás voltam ezért, meg az emberi bánásmódért is. Ezt a doktornőt is nyugodt szívvel ajánlom bárkinek.

A vizsgálat végén még 1-2 gratis percig elidőztünk azon, ahogy a kisfiam a kezével integet az arcocskája előtt, majd mindannyiunk arcára mosolyt csalt azzal, hogy egy hirtelen mozdulattal a bal hüvelykujját betolta a szájába :) Lelki füleimmel szinte a cuppanást is hallottam :)

Picúr a szív-UH-on :)

Szólj hozzá!

Címkék: 20hetes

A bejegyzés trackback címe:

https://sziszamisza.blog.hu/api/trackback/id/tr475787998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása