Na tegnap megalkottam az eddigi legfinomabb kajámat :) Már korábban is említettem ezt a recept-ötletet, de most végre meg is valósítottam, és mit ne mondjak, nem akarok nagyképűnek tűnni, de iszonyatosan finom lett :) Leírom, hogy tegnap hogyan és mikből is készült el :) Fotót is mellékelek, habár elég silány minőségű, telefonnal mégsem lehet profin fényképezni :)
Hozzávalók:
- csirkehús (én a combfilét szeretem)
- ízlés szerint fűszerek (só, bors, csirke fűszersó)
- gyümölcsök (körte, nektarin, szőlő)
- méz
- citromhéj
- krumpli (a köret krumplipüré volt)
A húst kevés olajon, ízlés szerint fűszerezve megpirítottam, és közben a gyümölcsöket meghámoztam, kimagoztam, összedaraboltam. Ezeket a darabokat beleforgattam a következő szószba: 2-3 ek. méz + kevés olaj + reszelt citromhéj keveréke. Amikor a hús már majdnem kész, akkor hozzáadom a mézes(-mázos) gyümölcs egyveleget és ezeket együtt addig párolom, amíg a körte meg nem puhul és a gyümölcsök által eresztett lé egy része el nem fő. (Azért nem az egész, mert az a szaft is nagyon ízletes) Ezt az egészet krumplipürével tálaltam.
A mézes(-mázos) gyümölcs egyveleg:
A kész finomság: